Archief: berichten uit 2006

‘Den Weibern, wass gab Sie diese?’: het weekend in Braamt

Het weekend voor het concert in Soest (16 dec. 2006) gaat het koor op repetitieweekend. Dit keer in Braamt, met haardvuur en boerenkoolstamppot. En een bonte avond: De Andrew Sisters (Marjolein, Mijke en Elsbet) treden op, Cathelijn draagt een eigen gedicht voor. Jetske en Pieter doen Maria Carrey, Joost speelt Mendelssohn, Martijn zingt eigen liedjes, Sjeng declameert Russische gedichten, door hem zelf vertaald. Maarten haalt drs. P. uit de kast en de Keukenjam speelt op pannen en potten! Ehh… ben ik iets vergeten? Op zondag loven de mannen nog met An die Frauen van Haydn de schoonheid van de vrouwen en zingen de vrouwen een tragisch lied over een tuin.
Er zijn foto’s gemaakt door Jetske, Pieter en Elsbet.
Quote van het weekend: “Dat is niet mijn mening, dat is een feit” – S. Kloens, sekteleider.

geplaatst: 3 januari 2007

Feestelijk kerstconcert zaterdag 16 december

De warmste meteorologische herfst in drie eeuwen is bijna voorbij. Tijd voor een koude winter met ijs en sneeuw én een kerstconcert van koor De Stemming om uw aller harten te verwarmen!

Koor De Stemming is uitgenodigd om op zaterdagavond 16 december in de Oude Kerk in Soest een kerstconcert te geven, waarbij wij onze fans uiteraard niet willen missen!

Zaterdag 16 december 2006
Oude Kerk, Torenstraat 1, 3764 CK Soest
Aanvang: 20.15u
Kaarten: € 9,50

We zijn druk bezig met het instuderen en bijschaven van kerstliederen en andere prachtige stukken. In het weekeinde voorafgaande aan het concert gaan we met z’n allen op repetitieweekeinde naar Braamt op de Veluwe. Daar zullen we de laatste nootjes op hun plek zetten en de kerstsprankeltjes toevoegen.

Een kerstlied dat we 16 december zullen zingen is het Gaudete Omnes van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621). Gaudete (Verheugt u) is de naam voor de derde zondag van de Advent, zo genoemd naar het beginwoord van het Gregoriaanse introïtusgezang voor de mis van die zondag. Tijdens de adventsperiode wordt in kerken veel gebruikgemaakt van de liturgische kleur paars, de kleur van boete en inkeer. Alleen op de derde zondag van advent, Gaudete, is de kleur zalmrose om het feestelijke karakter van deze zondag weer te geven. Wij zingen het Gaudete Omnes één dagje te vroeg. Het beloofd een feestelijke zaterdag te worden!

geplaatst: 21 november 2006

Plannen voor tournee naar Rusland, Estland en Letland

Het koor treft voorbereidingen voor een tournee naar Letland, Estland en Rusland in april 2007! Er is een ambitieus programma opgezet. Onze Slavist, Sjeng en Letse, Mara hebben de nodige contacten in het buitenland gelegd. En “De Stemming” is prachtige muziek van Letse, Russische en Nederlandse componisten aan het instuderen.

geplaatst: 18 oktober 2006

Zang voor Aart Lamberts

Op het voorplein van het Spoorwegmuseum -Maliebaan- in Utrecht is op 6 september de bronzen verbeelding van de Reizigers onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door Aart Lamberts. Er zijn foto’s van het zingen bij de onthulling door De Stemming. Er staat een filmfragment van de onthulling, op de website van Aart Lamberts.
geplaatst: 11 september 2006

Verjaardag van de ouders van Daniël in Leiden

Daniël ze moeder en ze vader zijn jarig en geven een groot feest in Leiden (27 augustus). Koor De Stemming zingt een paar liederen (o.a. Wanderers Nachtlied van Diepenbrock). Een smakelijk buffet maakt het feest compleet. Bekijk de 3 foto’s van het feest.

geplaatst: 11 september 2006

Zingen op het water

Met een boottocht door de Amsterdamse grachten en zang in de Roode Bioscoop wordt het seizoen op 5 juli afgesloten. Het is erg fijn zingen, mede dankzij een enthousiast publiek op de grachten en in de rondvaartboten. Marc, bewoner van de Brouwersgracht, werpt als dank een fles wijn aan boord en maakt foto’s van het zingen. Dat we nog gaan zwemmen in het IJ, vlakbij de veerponten, vindt de politie minder geslaagd.
geplaatst: 6 juli 2006

Rembrandt en Mozart

Rembrandt (1606-) en Mozart (1756-) zijn jarig. Vandaar dat koor De Stemming gekostumeerd de hitte trotseert om op de Amsteldijk een feest ter ere van Rembrandt met muziek van Mozart luister bij te zetten. Maartje heeft het koor in prachtige kostuums gehesen. Bekijk de foto’s van de repetitie in Maartjes atelier.

geplaatst: 6 juli 2006

Plezant repetitieweekend en uitvoerigen in België

Het koor heeft gezongen bij de inzegening van het huwelijk van Stefaan en Heidi op zaterdag 22 april in Broechem. De zondag erna zong het koor tijdens de zondagsmis in de kerk van Kasterlee. Miljaar, ’t was ‘ne plezant weekeinde met stoofvlees, open haardvuur, veel zang, voetballen en “slaap”liedjes. Onze Maartje maakte toffe kiekjes in en om het huisje in de Hoge Rielen.

Foto’s van koorleden: zelfde mensen, jaren later

Op het reunieweekend zijn oude foto’s ‘nagemaakt’ door foto’s te nemen van mensen die in dezelfde positie staan als op een oude foto. Tussen de oude en nieuwe foto’s zit een tijdsverschil van 8 à 9 jaar. Het resultaat: oude foto’s opnieuw genomen.

Koor voert Wereldpremiere Missa “Johannes Gerardus” uit.

Koor de Stemming heeft o.l.v. Joost Schouten op 1 april de Missa “Johannes Gerardus” uitgevoerd
. De mis is Gecomponeerd door Casper Valentijn ter gelegenheid van de 89e verjaardag van opa Schouten.
De mis werd een waar feest, in een stampvolle Pauluskerk (Baarn).
Casper Schouten over het componeren van Missa “Johannes Gerardus”

Concerten van koor “De Stemming” in Baarn en Amsterdam

Op vrijdag 24 februari zong het koor in de Engelse kerk (Begijnhof, Amsterdam) en op 25 februari in de Pauluskerk (Brink, Baarn). Op het programma stonden onder meer werken van Rachmaninov, Schumann en Stravinsky. Bekijk de poster van het concert.

Concert in Limmen: zondag 29 januari

Koor “De Stemming” heeft gezongen in Limmen. Op zondag 29 januari voerde het koor werken uit van Sweelinck, Brahms en andere componisten, in de Nederlands Hervormde kerk. Bekijk 2 foto’s van het concert in het fotoboek.