Archief: berichten uit 2004 en 2005

Archief: Berichten van 2004 en 2005

Reünieweekend komt eraan!

Het weekend vindt plaats op 9, 10 en 11 december 2005. Vrijdag verzamelen we om 19:30 in het Koos Vorrinkhuis, Lage Vuursche de repetitie begint om 20:00.
Meer over de reünie: locatie en bereikbaarheid.

Zangtalent gezocht

Een nieuw project gaat beginnen, het koor is op zoek naar zangers en zangeressen! Ben jij in de leeftijd 20-35, heb je ervaring en vind je het leuk om dit (halfjaarlijkse) project mee te doen, maak dan een afspraak voor een auditie. Stuur een mail naar ‘De Stemming’.

Reunie oud-leden in december 2005!

Koor “De Stemming” 10 jaar! Ooit in koor “De Stemming” gezongen? We zouden het heel leuk vinden als je ook komt! Op deze site kun je je aanmelden voor de reünie van het koor op 9, 10, 11 december 2005. Een weekend met veel muziek en gezelligheid.

Koor sluit seizoen af met concert in de Dominicuskerk

Het seizoen is afgesloten met een succesvol concert in de Dominicuskerk. Het koor zong onder meer Schicksalslied van Johannes Brahms, Seele, vergiss sie nicht van Peter Cornelius en Schweigen van Max Reger. En er waren weergaloos mooie optredens van de solisten Martijn Heida (bariton), Jetske Houthuysen (sopraan) en Tessa Lamberts (alt).

Koor “De Stemming” op scherp voor concert na repetitieweekend te Mechelen

In Mechelen (Limburg) repeteerde het koor voor de uitvoering van 17 juni 2005. Naast het repeteren was er ook tijd voor een uitvoering in de kerk van Mechelen, er werd een voetbaltournooi georganiseerd, gewandeld en een bonte avond gehouden. O ja, er was ook nog een wereldrecord eieren-rechtop-zetten dat gebroken werd. Bekijk de foto’s van het weekend, gemaakt door Maartje.

Eerstvolgend concert: 17 juni 2005 Amsterdam (Dominicuskerk)

In de Dominicuskerk zal het koor op vrijdag 17 juni een concert geven. Op het programma staan onder meer het Schicksalslied van Brahms, Requiem (‘Seele, vergiss sie nicht’) van Cornelius. Aanvang van het concert: 20.15 (onder voorbehoud). Toegang: gratis. Op de hoogte blijven van concerten? Stuur een mail aan het koor.

Geslaagde uitvoering in concertzaal koffiehuis KHL

Koor de Stemming zong op 10 april in het koffiehuis KHL, onder meer Pater Noster van Jakob Obrecht. Er zijn foto’s van het concert door Maartje en Jan Lamme. Het eerstvolgende (grote) concert is in de Dominicuskerk op vrijdag 17 juni 2005!
Het koor gaat dan – onder begeleiding van een orkest – het Schicksalslied van Brahms uitvoeren.

Fotorapportage van de tournee naar Berlijn

Maartje, Annemiek en Pieter-Jan hebben foto’s gemaakt van het Berlijnse avontuur van koor De Stemming, 18-21 februari 2005. Bekijk de foto’s in het fotoboek.

De Stemming sluit project af met concerten in Baarn en Amsterdam

Op vrijdag 4 maart 2005 zong het koor in de Pauluskerk te Baarn en op zaterdag 5 maart in de Engelse kerk, Begijnhof Amsterdam. Naast koormuziek waren er prachtige optredens van solisten te beluisteren. Ben je tenor en wil je meedoen aan een concert van koor De Stemming? Stuur een mail naar De Stemming.

De Stemming zingt in Berlijn

Koor de Stemming heeft in Berlijn opgetreden. Op zaterdag 19 februari 2005 werd opgetreden in het Ziekenhuis, op 20 februari zong het koor in de kerk. Aanvang van de concerten in Baarn en Amsterdam: 20:15 u. Toegang: gratis. Informatie over de concerten? Kijk op de concertpagina of mail de Stemming.

Componist Jacob Obrecht
(ca. 1450-ca. 1505)

Repetitieweekend in Norg

Koor de Stemming heeft gerepeteerd in Norg. Van het weekend maakte filmmaker Vincent een impressie (17 Mb; Quick Time).
Joost Schouten

Dirigent Joost Schouten tekent voor nieuw seizoen!

Koor de Stemming is er wederom in geslaagd Joost Schouten te strikken voor het nieuwe project, dat op 1 september 2004 van start is gegaan.

Tournee Koor de Stemming in Italië

Koor de Stemming heeft opgetreden in Italië! In samenwerking met het Italiaans Coro Polifonico werden concerten gegeven in Assisi en Hospedalicchio.
Assissi, San Francesco

Concert Koor de Stemming 4 en 5 juni 2004. Requiem van Faure.

Concert: Requiem van Faure 4 en 5 juni 2004
Op 4 en 5 juni 2004 gaf Koor de Stemming concerten in Baarn en Amsterdam. Bekijk de reacties op de concerten in het gastenboek.