Archief: berichten uit 2008 en 2007

Repetitieweekend in Limburg

Het koor heeft spannende nieuwe stukken ingestudeerd (‘This Little Babe’ van Robert Southwell en ‘Wolcum’ van Benjamin Britten) tijdens een repetitieweekend in Reijmerstok. ‘De Stemming’ heeft ook gezongen tijdens de zondagsmis in de H. Gerlachus. Er zijn foto’s van het weekend, gemaakt door Philip.
geplaatst: 19 december 2008

Concert dinsdag 28 oktober 2008 te Amsterdam in samenwerking met koor ‘Melodie’ uit Letland
Dinsdag 28 oktober heeft koor ‘De Stemming’ een concert gegeven samen met het Letse koor ‘Melodie’.
Deze jonge zangers (12-18 jaar) staan onder leiding van Gunita Kronberga en zijn uit Riga overgekomen voor een tournee.
Koor ‘De Stemming’ zingt o.a. Calme des nuits van Camille Saint-Saëns, Ave Maria van Igor Strawinsky, Svjaty Bozhe van Vasily Kalinnikov, Musiciens van Johan Wagenaar, Gaudete Omnes van Jan Pieterszn. Sweelinck, Pater Noster van Jacob Obrecht en Dusi, dusi van Peteris Vasks. Samen met ‘Melodie’ zingt de Stemming de Letse liederen Put Vejini en Riga Dimd

geplaatst: 5 november 2008

‘De Stemming’ keert terug van een prachtige tournee door Letland

Het koor is terug gekomen van een 10-daagse tournee door Letland, waar het deel heeft genomen aan het Song and Dance festival. Dit gigantische zang- en dansfestijn trekt duizenden zangers naar Riga. Tijdens de openingsceremonie van het festival paradeert ‘De Stemming’ door de straten van Riga. In samenwerking met Letse koren als Austrums en Laiks heeft het koor concerten gegeven in Riga, Kuldiga, Ljepaja en Salaspils. Het samen zingen met Letten is een feest van wederzijdse bewondering en verwondering.
geplaatst: 10 juli 2008

Foto’s van de Concerten in Baarn en Amsterdam

Er zijn foto’s van de concerten in Baarn en Amsterdam. Het zijn er zo’n 160 en ze zijn gemaakt door Bas. Sta jij er op? Check de foto’s in het fotoboek.

geplaatst: 24 april 2008

Concerten in Baarn en Amsterdam: 23 en 24 februari 2008

Op 23 en 24 februari heeft koor De Stemming concerten gegeven.

Zaterdag 23 februari
concert in de Paaskerk in Baarn
aanvang: 20:15

Zondag 24 februari
concert in de Waalse kerk, Amsterdam
aanvang: 15:30

De stukken die worden uitgevoerd zijn (onder meer): Magnificat van J.S. Bach en Vivaldi’s Gloria. Prachtige werken, die worden gezongen onder begeleiding van een orkest.
Ma-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-gniiii-fi-cat!!

geplaatst: 18 oktober 2007

Gloek, gloek, gloek

Wat hadden we een dorst, na het zingen in de Saint Laurentkerk van Erezée!

Anyway, Maartje en Martijn maakten nog meer foto’s van het weekend.

geplaatst: 22 augustus 2007

Seizoen afgesloten met weekend in de Ardennen

Een weekend in Blier betekent het einde van het seizoen. De verjaardagen van Joost en Boele worden gevierd. Baby Gijs wordt bewonderd. Er is een barbecue en een heerlijke pasta van Pien. En wat een voetbalwedstrijd! Op het grasveld achter het kasteel verliezen Sylvian, Bas en Sanne nipt met 9-10 van Daniel, Martijn en Mendel. Arbiter Joost levert commentaar in liedvorm. Zondag is er de traditionele bonte avond, met muziek van onder meer Franz Schubert, Dolly Parton, Mozart, Sesamstraat, Robert Schumann, drs. P, Giuseppe Verdi, een Lets lied gezongen door Mara, T-t-t-t- van Martijn Heida en Lime in a Coconut. Het repertoire strekt zich uit van Sex on the beach tot Winterreise. Allememaggies!
Sanne en Doina maakten foto’s van het weekend.

geplaatst: 25 juli 2007

Zang in Erezée, Blier en Luik

Koor de Stemming sluit het seizoen af met een verblijf in chateau Blier in Wallonië. Op zaterdag 21 juli duikt ‘De Stemming’ de grotten van Han in voor een ondergronds concert. Op zondag 22 juli zingt het koor in de Saint Laurent kerk van Erezée Tijdens en na de dienst zingt het koor Locus Iste (Bruckner), Ave Verum en Benedictus sit deus (Mozart). En op het plein in de muziekkapel voor de kerk nog O, Occhi manza mia van Lassus. Voor de buren van chateau Blier wordt o.a. Wanderers Nachtlied van Diepenbrock gezongen. De volgende dag wordt er gezongen voor de bewoners van rusthuis Home Philippin. Een delegatie van het koor voert Obrechts Pater Noster uit in de kathedraal van Luik. Er zijn foto’s van het concert en erna van Sanne.

geplaatst: 25 juli 2007

Deemoed en Drang: de concerten van 13 en 14 april

Het koor heeft gezongen in de Pauluskerk (Baarn) en een dag later in de Dominicuskerk (Amsterdam). De concerten hebben een gevarieerd programma. Er is het scherpe Crucifixus van Antonio Lotti, maar ook het zalvende, stemmige O, sacrum convivium van Messiaen. Seele, vergiß Sie nicht en Schweigen voeren het publiek mee naar de grote hoogten en diepe dalen in het gevoelsleven van de componisten Cornelius en Reger. Een grote tractatie waren de optredens van Jetske en Martijn en de duetten van Jet & Tessa, Daniel & Doina en Tessa & Jetske.
Sanne maakte foto’s van de concerten en de repetitie in de Generaal Vetterstraat.

geplaatst: 16 april 2007

Concerten in Amsterdam en Baarn: 13 en 14 april

Er komt een nieuw concert van koor De Stemming!
Vrijdag 13 april zingt het koor in de Pauluskerk (Brink 2) in Baarn. Zaterdag 14 april zingt het koor in de Dominicuskerk (Spuistraat 12) in Amsterdam.
Uitgevoerd worden onder meer: Tristis est Anima mea van Joseph Kuhnau, Crucifixus van Antonio Lotti en Tenebrae factae sunt van Carlo Gesualdo da Venosa.
geplaatst: 12 maart 2007