Koor De Stemming zingt de Hohe Messe

De Hohe Messe uitvoeren is net zoiets als een kathedraal bouwen – je legt eerst een fundament en aan het einde mag je heel fijnzinnig de ornamenten leren krullen.

Woorden van Joost Schouten, dirigent, die op achtjarige leeftijd dankzij dit monumentale stuk besloot zijn leven aan de muziek te wijden.

De afgelopen anderhalf jaar heeft het koor met verwondering, plezier en bezieling gewerkt aan dit veelzijdige en gelaagde meesterwerk, dat Bach aan het einde van zijn leven voltooide. Onder leiding van Joost ontdekten we steeds nieuwe wendingen, betekenissen en briljante vondsten: wat een voorrecht om deze wondere wereld samen te verkennen en bij elke repetitie over nieuwe parels te struikelen! We popelen om u daarvan mee te laten genieten, al is het bijna jammer dat het afgelopen is – er blijft nog zoveel te ontdekken. Van een juichend Gloria naar de smachtende verrukking van het Et In Terra Pax, van het intense verdriet in het Qui Tollis tot een Cum Sancto Spiritu dat bijna uit zijn voegen barst van de energie. Van pure barok tot Gregoriaanse elementen, van intieme strijkers tot daverende pauken.

Het is zover: er zijn vier prachtige solisten en er is een compleet orkest samengesteld voor de gelegenheid. Wij hopen van harte u te mogen ontvangen op één van deze concerten, in Amsterdam of in Soest. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen (zie hieronder) 

Solisten

Titia van Heyst – sopraan
Åsa Olsson – mezzosopraan, alt
Pablo Gregorian – tenor
Willem de Vries – bas

Kaarten voor het concert in Amsterdam kunt u hier bestellen:

Kaarten voor het concert in Soest kunt u hier bestellen:

Plaats en aanvangstijd van de concerten

  • Zaterdag 11 februari in de Waalse Kerk, Walenpleintje 159, 1012 JZ Amsterdam.
    Aanvang concert: 20.15 uur.
    Entree: 22 EUR.
  • Zondag 12 februari in de Oude Kerk, Kerkstraat, 3764 AP Soest.
    Aanvang concert: 15.30 uur.
    Entree: 22 EUR.