Oudjaarsconcert 29 december

Poster Concert 29 december 2013Zondag 29 december 15:3o uur – eindejaarsrepertoire in de prachtige kerk van Ransdorp met de stompe toren. Gratis entree, iedereen is welkom voor een drankje vanaf drie uur, om half vier begint het concert.

Met een veelheid aan Bach-koorstukken luiden wij het oude jaar uit en het nieuwe in. We zingen een aantal Choralen uit het Weihnachtsoratorium, delen uit het Magnificat maar ook het prachtige Jesus Bleibet Meine Freude. Daarnaast hullen we ons (publiek) in Gregoriaanse winternevel met het Gloria Patri van Orlando di Lasso en het Ave Maria van Strawinsky. Ook Bogoroditse Dievo van Rachmaninov staat weer op het programma, net als de feestelijke Stemming-klassieker Jubilate van de jonge Mozart (de meeste koorleden waren, net als Mozart tijdens het componeren, behoorlijk jong toen ze deze muziek voor het eerst instudeerden). Uiteraard verrassen we u nog met een aantal niet-aangekondigde stukken. Een winters eindejaarsconcert dus, met wellicht een stiekeme vooruitblik op de concerten in maart 2014.

Let op! In het weekend is Ransdorp helaas niet met het OV bereikbaar. We raden u dus aan om met de auto of met de fiets te komen. Vanaf de pont achter Amsterdam Centraal is het ongeveer 20 minuten fietsen – wie vanuit Amsterdam-Oost komt, kan via de brug. Klik hier voor een routebeschrijving.